‘Diemse Geluksgevers Markt’ jonge ondernemers Het Kompas

DIDAM – Groep 8 van basisschool Het Kompas houdt vanmiddag van 14.15 tot 15.30 uur een markt op het schoolplein. De opbrengst van de markt gaat naar het KWF Kankerfonds en het Wereld Natuur Fonds.

Ook vorig jaar werden er door de leerlingen producten van Rituals verkocht.

Ook vorig jaar werden er door de leerlingen producten van Rituals verkocht.

De markt wordt gehouden in het kader van het project ‘Jong Ondernemen’, dat dit jaar voor de zesde keer is gehouden in groep 8. Gedurende een week of zes leerden de leerlingen wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen bedrijf wilt starten. Het project wordt net als voorgaande jaren afgesloten met de ‘Diemse Geluksgevers Markt’.

De leerlingen verkopen op de markt kwalitatief goede producten tegen een lage prijs. De producten zijn door diverse lokale en regionale ondernemers aangeboden. Zo zijn er Rituals en buitenplanten verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.