Gabriëlparochie zoekt contact met jonge gezinnen

DIDAM – De Gabriëlparochie heeft er weer een nieuwe activiteit bij. Rond en in de Mariakerk in Didam wordt zaterdag 20 mei voor het eerst een middag voor ‘jonge gezinnen’ gehouden. In het dorp is een vossenjacht met Bijbelse figuren en er wordt samen geschilderd, gezongen gevierd en gegeten.

V.l.n.r. Paula van den Bosch, Tilja Keurntjes en pastor Guus van der Ploeg houden samen met Wencke Polman een middag voor ‘jonge gezinnen’ van de Gabriëlparochie.

“Jonge gezinnen zie je met het doopsel, de communie en het vormsel, maar verder missen we de feeling met deze groep”, zegt pastoraal werker Guus van der Ploeg. Hij nam samen met Tilja Keurntjes, Paula van den Bosch en Wencke Polman het initiatief voor de gezinsmiddag. “Op deze manier willen we graag in contact komen met onze gezinnen. Geloven en naar de kerk gaan, is geen vanzelfsprekendheid meer. We moeten daarom extra activiteiten organiseren om de mensen te bereiken.”

Zo zijn er door het jaar heen al diverse Gabriëlmomenten, waarbij de parochie in contact probeert te komen met al haar parochianen. Naast de Gabriëldag werd er vorig jaar voor het eerst een gezamenlijke Hemelvaart- en Driekoningenviering gehouden. “Dit kan zo’n extra moment worden”, denkt Paula van den Bosch. “We willen één keer per jaar een middag of dag met en voor de kinderen houden. Die moet vooral gezellig en actief, maar ook inspirerend zijn. Geloven is een werkwoord. Dat moet je doen.”

Vossen
De gezinsmiddag begint om 13.30 uur met een inloop in de grote tent naast de Mariakerk. Daarna vindt er in het dorp een Bijbelse vossenjacht plaats. “Daarvoor zoeken we nog ‘vossen’ en Bijbelse kleding”, vertelt Tilja Keurntjes. Vervolgens wordt er met het gezin onder leiding van kunstenares Margreet Heinen een schilderij gemaakt. “Verder gaan we aan de slag met muziek en studeren we liedjes in die we tijdens de viering samen kunnen zingen. Na de viering sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.”

Ouders of grootouders met jonge kinderen kunnen zich voor de gezinsmiddag aanmelden bij Guus van der Ploeg via g.vanderploeg@parochiegabriel.nl. “Graag voor 8 mei, zodat we op tijd weten hoeveel mensen er ongeveer komen.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.