Fototentoonstelling over 120 jaar Gilsing Herenmode

DIDAM – Gilsing Herenmode Didam viert dit jaar zijn 120-jarig jubileum. In het kader van dit jubileum zijn er verspreid over het jaar diverse activiteiten in de winkel. Zo wordt er tijdens Didam op Stelten op zondag 3 juni, in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging Didam, een fototentoonstelling gehouden.

Frank Hageman, eigenaar van Gilsing Herenmode, en Maria Wigman, bestuurslid bij de OVD, houden een fototentoonstelling over 120 jaar Gilsing.

Voor deze expositie zijn Frank Hageman, eigenaar van Gilsing Herenmode, en de OVD op zoek naar foto’s, verhalen, films en andere spullen uit het verleden van het Didamse modebedrijf. “De OVD heeft in haar archieven al best veel beeldmateriaal en artikelen over de winkel, maar nieuw materiaal is altijd welkom”, zegt Frank. “In het verleden zijn er tijdens jubileums wel eens acties gehouden met bijvoorbeeld munten. Het zou mooi zijn als we dat materiaal ook boven water kunnen krijgen.”

Wie nog beelden of andere spullen van de winkel heeft, en die graag beschikbaar wil stellen, kan hiermee tijdens de openingsuren van Gilsing Herenmode terecht aan de Spoorstraat 11 in Didam. Ook is het mogelijk om op maandagavond tussen 19 en 21.30 uur foto’s en verhalen aan te leveren bij de OVD in het Albertusgebouw aan de Raadhuisstraat 3. De foto’s worden door de medewerkers van de OVD gescand, waarna ze weer mee naar huis kunnen worden genomen.

Meer informatie is te vinden op de websites www.gilsingherenmode.nl en www.ovd-didam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.