Folkfeestje met Lads ’n Lassies bij De Snor

’s-HEERENBERG – De zeskoppige band ‘Lads ’n Lassies’ geeft zaterdag 6 april een folkconcert in de Foyer van Grandcafé De Snor in ‘s-Heerenberg. De vocalisten en instrumentalisten van deze band, die allemaal uit de omgeving van Doetinchem komen, treden al zo’n vier jaar samen op.

Hun allereerste optreden hadden ze destijds in ‘Paddy’s Pub’ in Doetinchem, ter gelegenheid van St. Patricks Day. Deze Ierse heilige wordt jaarlijks herdacht met een mooi feestje, dus dat gebeurde vier jaar geleden ook. Het werd een groot succes. Het werd zó succesvol dat de ‘Lads ’n Lassies’ (jongens en meisjes) vorig jaar de publieksprijs van het ‘Amphion Open’ wonnen. Schouwburgdirecteur Charles Droste was heel enthousiast over deze band en hij was het dan ook roerend eens met de beslissing van de jury.

De ‘Lads ‘n Lassies’ zingen en spelen Ierse en Schotse traditionals, maar ook moderne folk. Mooie, rustige ballades worden afgewisseld met up-tempo nummers. De ‘jongens en meisjes’ maken er ongetwijfeld weer een mooi feestje van.

De foyer van Grandcafé De Snor aan de Molenstraat 2 in ‘s-Heerenberg gaat op 6 april om 19.30 uur open. Het concert begint om 20 uur. Kaarten kunnen voor 15 euro worden gereserveerd bij Agnes Verschuur, 06-20773469 of akkie.v@hotmail.com. De opbrengst van het concert gaat zoals gebruikelijk naar de stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.