Filmhuis Didam toont klassiek liefdesverhaal en komische film

DIDAM – Far from Madding crowd is het klassieke liefdesverhaal en kostuumdrama over de onafhankelijke, mooie en eigenzinnige Bathsheba Everden en de drie totaal verschillende mannen in haar leven. Vanavond draait de film om 20 uur in Filmhuis Didam.

Maandagavond is in Filmhuis Didam Que horas ela volta? te zien.

Maandagavond is in Filmhuis Didam Que horas ela volta? te zien.

De mannen zijn Gabriel Oak, een schapenhouder die gefascineerd is door haar halsstarrigheid, Frank Troy, een knappe en roekeloze sergeant, en William Boldwood, een rijke, oudere vrijgezel. De film is gebaseerd op de bestseller uit 1874 van Thomas Hardy en werd bijna 50 jaar geleden al eens verfilmd met Julie Christie in de hoofdrol. Nu in een verfilming door Thomas Vinterberg (bekend van Jagten en Festen).

Maandag 16 november is om 20 uur Que horas ela volta? te zien, een luchtige en komische film over de altijd correcte Val en haar onaangepaste tienerdochter Jessica. Val is huishoudster in een rijke Braziliaanse familie. Ze verzorgt alles tot in de puntjes. Van het kostuum dat ze draagt tot de hapjes die ze voor de familie maakt. Daarbij is ze de steun en toeverlaat van de 17-jarige Fabinho, die ze al van kleins af aan verzorgt.

Haar overzichtelijke leven verandert als haar dochter Jessica onverwacht voor de deur staat. Ze is voor haar schoolexamens in São Paulo en op zoek naar een tijdelijk verblijf. De zelfverzekerde en eigenwijze Jessica weigert echter de huisregels te accepteren en zorgt gelijk voor spanning binnen het gezin. Val staat voor een keuze: blijft ze haar werkgevers trouw of kiest ze voor haar eigen kind?

De entree tot het filmhuis bedraagt 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.