Filmhuis Didam draait unieke verfilming Boyhood

DIDAM – Bij Filmhuis Didam staan deze week weer twee films op de rol. Donderdag 16 oktober draait The Fault in our Stars, maandag 20 oktober is Boyhood te zien.

De verfilming van Boyhood nam een periode van 12 jaar in beslag.

De verfilming van Boyhood nam een periode van 12 jaar in beslag.

The Fault In Our Stars is gebaseerd op de bestseller ‘De Weeffout in onze sterren’ van John Green en gaat over de meeslepende, grappige, spannende en tragische reis door het leven en de liefde. Het verhaal is een ode aan de liefde tussen Hazel en Gus, twee heel bijzondere tieners die ondanks hun ziekte (kanker) hun gevoel voor humor hebben behouden, het maximale uit hun leven willen halen en vooral helemaal hoteldebotel zijn op elkaar.

Boyhood is uniek in de filmwereld. Uniek omdat de verfilming een periode van 12 jaar in beslag heeft genomen en dit alles met dezelfde acteurs. De regisseur Richard Linklater vangt met Boyhood de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane). We volgen ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater) en hun gescheiden ouders, Olivia (Patricia Arquette) en Mason Sr. (Ethan Hawke). Boyhood is een prachtig episch portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

Beide films draaien vanaf 20 uur. De entree is 6 euro en de zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie is te vinden op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.