Filmhuis Didam draait tijdens paasdagen gewoon door

DIDAM – Filmhuis Didam draait tijdens de paasdagen gewoon door. Vanavond staat Lion op het programma en maandag 17 april is The Red Turtle te zien in de filmzaal in Meulenvelden. Beide films beginnen om 20 uur.

The red turtle.

The Red Turtle.

Lion is een rauw en energiek drama, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Een 5-jarig jongetje komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert. De jongen is totaal verloren. Na wekenlang in zijn eentje overleven, wordt hij opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Op zijn 30ste gaat hij op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

The Red Turtle is een meeslepende animatiefilm van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit. Het verhaal is eenvoudig. Een man lijdt schipbreuk en spoelt aan op een onbewoond eiland. Het eiland wordt bevolkt door krabben, vogels en schildpadden. Hij probeert van het eiland te ontsnappen, maar een grote rode schildpad maakt hem dat onmogelijk. De ontmoeting met de schildpad verandert zijn leven definitief.

Een filmkaartje kost 7 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open. Meer informatie staat op de website www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.