Filmhuis Didam draait Duits drama Aus dem Nichts

DIDAM – Filmhuis Didam draait vanavond en maandagavond om 20 uur het drama Aus dem Nichts. Deze film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en staat op de shortlist voor de Oscars. Hoofdrolspeelster Diane Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

In Aus dem Nichts verandert het leven van Katja in één tel voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neonazi achtergrond.

Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

Kaarten reserveren voor de film kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open.Facebooktwittergoogle_plus