Film Lean on Pete draait twee keer in Filmhuis Barghse Huus

’s-HEERENBERG – In Filmhuis Barghse Huus is dinsdag 18 september twee keer de film Lean on Pete te zien. De film draait om 13.30 en 20 uur.

Lean on Pete voert de kijker mee in het leven van de 15-jarige Charley en de wereld van paardenrennen. De introverte Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Zijn moeder is niet in beeld en zijn jonge vader heeft al moeite genoeg om zijn eigen leven op de rails te houden.

Charley kent weinig zekerheden en is vaak op zichzelf aangewezen. Hij hoopt dat ze met de verhuizing naar Portland een nieuwe start krijgen. Daar vindt hij werk bij Del Montgomory, een nukkige doorgewinterde paardentrainer, die samen met zijn jockey Bonnie geld verdient met races. Charley reist met hen langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Daar sluit hij een vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Als Del hem onverwacht naar de slacht wil sturen, komt Charley voor het eerst in zijn voor een volwassen keuze te staan.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van iedere voorstelling aan de kassa.Facebooktwittergoogle_plus