Expositie glaskunst van Mary Quarles van Ufford in Rosmolen

ZEDDAM – Mary Quarles van Ufford exposeert in het weekend van 24 en 25 augustus haar glaskunst in museum en galerie de Rosmolen in Zeddam. De expositie is beide dagen geopend van 11 tot 17 uur.

Mary Quarles van Ufford is vanuit de keramiek in 2006 met glasfusen begonnen, na zich jarenlang met klei en vooral het ontwikkelen van glazuren te hebben beziggehouden. Bij glasfusen worden verschillende stukken glas in de oven samengesmolten tot een nieuwe plaat, die vervolgens in een volgende stook vervormd wordt. Zo ontstaan schalen, organisch gevormde vazen en objecten.

Twee zaken die Mary bijzonder boeien in het werken met glas zijn de transparantie van het materiaal en het zowel in een plat vlak als ruimtelijk werken. De afgelopen tijd houdt zij zich vooral bezig met installaties voor binnen en buiten, waarbij ze glas in een combinatie met andere materialen gebruikt. In de Rosmolen is in elk geval haar installatie ‘Make Coffee, not War’ (foto) te zien. Kijk voor verdere informatie op www.prachtglas.nl.