Eremedaille voor schutters Ronnie Jansen en Servie Loeters

DIDAM – Ronnie Jansen en Servie Loeters van schutterij St. Isidorus Oud-Dijk zijn zondagmorgen onderscheiden met de Eremedaille der Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus. Beide schutters kregen de onderscheiding voor hun 40-jarig actief lidmaatschap van de schutterij.

Zo is Ronnie Jansen al dertig jaar standaard vaandeldrager en is Servie Loeters sinds 1993 bijna onafgebroken commandant van het keurkorps geweest. Daarnaast zetten de twee zich al jaren in voor tal van activiteiten binnen en buiten de Oud-Dijkse schutterij. Beiden waren onder andere nauw betrokken bij de organisatie van het Landjuweel in Oud-Dijk en diverse Kring- en Federatiedagen.

Ronnie Jansen was verder tien jaar lid van het keurkorps, is chauffeur van de tractor bij het ringrijden en boogbouwer bij de schuttersboog aan de Dijksestraat. De wieg van Servie Loeters stond aan de Bierboom, een speciale locatie in de historie van schutterij St. Isidorus. Als zoon van erevoorzitter Jan Loeters werd het schutteren hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij zet zich daarnaast onder andere nog in voor schuttersboog ‘De Hoge End anno 1931’.

Jansen en Loeters kregen de medaille opgespeld tijdens de vendelhulde bij beschermheer Xaf Hendriksen.

Foto: v.l.n.r. Servie en Angeline Loeters en Willy en Ronnie Jansen.