Einde weekendvieringen in kerken Gabriëlparochie nadert

STOKKUM/DIDAM – In de St. Suitbertuskerk in Stokkum vindt zaterdag 10 maart 2018 de laatste weekendviering plaats. Daarna volgen de kerken in Nieuw-Wehl (17 maart), Loil (18 maart) en Nieuw-Dijk (24 maart). Voor Kilder wordt binnenkort de datum voor de laatste viering vastgesteld en in Braamt wordt er vanaf mei niet meer gevierd in het weekend.

De St. Suitbertuskerk in Stokkum.

“Dit wordt nog in overleg met de locatieraad en pastor De Vreeze gecommuniceerd”, laat diaken Theo Reuling in de laatste nieuwsbrief van de Gabriëlparochie weten. Na de laatste weekendviering is het tot uiterlijk mei 2019 nog mogelijk om enkele sacramentele vieringen in de betreffende kerken te houden. “Denk daarbij aan een uitvaartliturgie, carnavals-, kermis- of schuttersviering.”

Ook kan er dan nog worden getrouwd in de kerk, omdat het gebouw nog niet aan de eredienst is onttrokken. Dit gebeurt uiterlijk eind mei 2019. Dan is het kerkgebouw geen ‘heiligdom’ meer. De eventueel aanwezige altaarsteen wordt verwijderd, de Godslamp gedoofd en het tabernakel blijft leeg. Daarmee krijgt het gebouw een niet-kerkelijke bestemming. Het blijft dan wel mogelijk om gebedsmomenten te houden, bijvoorbeeld bij ontmoetingen van de KBO, Zonnebloem of een seniorenmiddag.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.