Eerste titel na 22 jaar voor eerste jeugdteam DVC’26 O19 

DIDAM – De jeugd O19 1 (voorheen de A1) van DVC’26 is zaterdag voor het eerst sinds 22 jaar weer kampioen geworden. Het oudste jeugdteam van de Didamse voetbalvereniging had in de laatste wedstrijd van het seizoen genoeg aan een gelijkspel voor de titel in de hoofdklasse, maar won thuis overtuigend met 7-1 van degradant RKHVV.

Een kwartier voor tijd, bij een 5-1 tussenstand, kon de champagne al met een gerust hart worden klaargezet. De spandoeken met ‘DVC’26 A1 kampioen’ werden uitgerold en de eerste rood-zwarte fakkels aangestoken. Dat er daarna nog twee doelpunten vielen, maakte het feestje alleen maar mooier. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij de eerste titel na 22 jaar dan ook groot.

“We zijn in de tussentijd wel een paar keer gepromoveerd, maar nooit meer na een kampioenschap”, zegt trainer Fabian Mom. “Daarbij is de manier waarop we de titel hebben behaald bijzonder. We hebben maar één keer verloren, drie keer gelijk gespeeld en verder alles gewonnen. Ook kregen we maar achttien goals tegen.”

Eigenlijk zou Mom de O19 1 dit seizoen helemaal niet trainen. Toen de vorige trainer twee dagen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen echter aangaf ermee te stoppen, pakte hij samen met ‘oudgediende’ Jan Lammers de handdoek op.

Voor Lammers is deze titel extra bijzonder. Hij werd 32 jaar geleden ook al kampioen met de A1 van DVC’26. “Destijds speelde Renato Boekhorst nog in het elftal”, weet hij nog. “Vanmiddag voetbalden zijn twee zoons mee, Daan en Twan. Volgend seizoen wordt Renato bovendien de nieuwe trainer van de JO19 1.”

Het team komt dan uit in de 4e divisie, het vierde niveau van Nederland. “Daarin spelen nu onder andere DZC’68 uit Doetinchem en het Aaltense AZSV”, vertelt Lammers. “In de Liemers is er op dit moment geen enkel team dat zo hoog voetbalt.”

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.