Een echte Vermeer in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam vertoont vanavond de Nederlandse film Een echte Vermeer, over schilderstalent en ‘meestervervalser’ Han van Meegeren. Maandag draait Mal de Pierres. Beide films beginnen om 20 uur.

Echte VermeerHan van Meegeren, een groot schilderstalent in de jaren twintig, is op slag verliefd wanneer hij de actrice Jólanka Lakatos ontmoet. Ze blijkt de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van die tijd. Bredius neemt nietsontziend wraak door Han’s werk publiekelijk tot op de grond af te branden. Han zet daarop alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die Bredius niet kan onderscheiden van een authentieke Vermeer.

Mal de Pierre gaat over Gabrielle. Ze woont in een klein dorpje ten zuiden van Frankrijk, in een tijd waarin haar droom om ware liefde te vinden als schandalig en belachelijk gezien wordt. Tegen haar wil wordt ze uitgehuwelijkt aan José, een eerlijke en liefdevolle Spaanse boer. Haar ouders denken dat hij wel een gerespecteerde vrouw kan maken van hun dochter. Dan ontmoet ze André, die haar vlam voor ware liefde en passie weer tot leven wekt.

Een filmkaartje kost 7 euro. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.