De Club luidt jubileumjaar in met nieuwjaarsconcert

DIDAM – Muziekvereniging De Club bestaat in 2019 maar liefst 125 jaar. Het jubileumjaar wordt op zondag 13 januari ingeluid met een nieuwjaarsconcert bij Jan&Jan in Didam. Het concert begint om 11 uur en de entree is gratis.

Het openingswerk ‘Fanfare for a Celebration’ van het concert is door Jan Bosveld speciaal voor De Club herschreven voor harmonieorkest. Een heuse première dus, als feestelijke opening van het jubileumjaar. Jacob de Haan componeerde 25 jaar geleden het concertwerk Utopia ter ere van het 100-jarig bestaan van De Club. Deze muziek klinkt ook tijdens de viering van dit jubileumjaar. Met de Valdresmarsj van Johannes Hanssen worden de straatoptredens belicht die al jaren onlosmakelijk met De Club verbonden zijn.

“Trouwe lezers van ons clubblad Clubaccoorden herinneren zich misschien nog de interviews met de jonge orkestleden Yara Bielen en Thijs Bos in de vorige editie”, zegt Club-lid Desiré Dijkstra. “Beiden spraken toen de hoop uit om ooit nog eens de muziek van Lord of the Rings te mogen spelen. Deze filmmuziek, gebaseerd op de trilogie van J.R.R. Tolkien, werd gearrangeerd voor harmonieorkest door Rob Sloetjes en wordt dit nieuwjaarsconcert uitgevoerd door Thijs, Yara en de rest van het orkest.”

Vrienden
Dat De Club een vereniging van vrienden is, is geen geheim. Ook zijn er diverse leden in het orkest die een relatie hebben, getrouwd zijn en/of musicerende kinderen hebben. Zo ook Sjoerd en Linda van der Pol. Dijkstra: “Zij openden hun avondfeest met het nummer Shut up and Dance. Deze popmuziek spelen we als symbool voor de vele vriendschappen en relaties binnen onze vereniging. Dat er bij De Club ook tijd is voor gezelligheid en een geintje tussendoor laten we zien en horen met het werk ‘Werkstaking der Muzikanten’.”

Promsconcert
Na de pauze staat er traditionele nieuwjaarsmuziek op het programma. Een ouverture, een polka, muziek van de familie Strauss en een flinke dosis humor ontbreken hierbij niet. “Ter ere van ons jubileumjaar organiseren we op 2 november ook nog een groot promsconcert”, verklapt Dijkstra alvast. “De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Dat wordt weer een prachtige avond, waarbij we de samenwerking gaan zoeken met een bekende Nederlandse zanger of zangeres. Net zoals we dat de voorgaande keren hebben gedaan met Niels Geusebroek en Stanley Burleson.”