Circusvoorstelling ‘Jong en Belegen’ in De Averhof

BEEK – Welcom heeft in maart en april in samenwerking met Circustheater Stoffel de lessenserie ‘Jong en Belegen’ verzorgd voor leerlingen van basisschool Het Rondeel en senioren en vrijwilligers uit Beek. Dinsdag 17 april is de laatste bijeenkomst en presenteren de deelnemers hun circusacts een het publiek.

In de lessenserie van in totaal zes workshops hebben kinderen uit de groepen 4 tot en met 7 van Het Rondeel en ouderen samen circustheater gemaakt. Centraal in ‘Jong en Belegen’ staan ontmoeting en contact tussen jong en oud, op speelse wijze elkaar en elkaars mogelijkheden ontdekken en presenteren met en voor elkaar. Met de lessen wordt bovendien de cultuurparticipatie van ouderen en jongeren bevorderd.

Er wordt gewerkt met traditionele circusdisciplines als jongleren, balanceren en acrobatiek en er is ook ruimte voor muziek, theatersport, dans of andere creatieve vormen. Op dinsdag 17 april laten de deelnemers hun kunsten zien aan het publiek. De presentatie is van 16 tot 16.30 uur in De Averhof in Beek. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.Facebooktwittergoogle_plus