Burgemeester sluit drugspand aan Ganzepeppel

’s-HEERENBERG – Burgemeester Peter de Baat heeft op advies van de politie een drugspand aan de Ganzepeppel in ’s-Heerenberg gesloten. In de woning werden de hard- en softdrugs amfetamine, XTC, speed, wiet en hasj verhandeld.

“De woning gaat drie maanden dicht om daarmee ook de loop van drugsgebruikers naar het pand te stoppen”, zegt de Baat. Het drugspand zorgde voor overlast en gevoelens van onveiligheid. “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in zijn of haar buurt”, vindt de burgemeester. “Drugsgebruik en drugshandel geven een gevoel van onveiligheid voor de bewoners.”

Met het sluiten van het drugspand wil de burgemeester ook een signaal afgeven. “Wij tolereren geen drugsproductie en –handel in onze gemeente. Zeker niet als daar minderjarigen bij zijn betrokken. Het is belangrijk dat de samenleving ziet dat drugshandel niet in de haak is en dat we er ook echt tegen optreden. Daarbij werken we nauw samen met de politie. We doen ook een dringend verzoek aan onze inwoners om de politie te informeren als mensen iets verdachts zien of weten.”

De politie had de woning al een tijdje in het vizier. In juli is de huurder van de woning, een alleenstaande man, al aangehouden. Alle drugs zijn daarbij in beslag genomen.Facebooktwittergoogle_plus