Buitengebied Achterhoek Zuid kiest massaal voor glasvezel

MONTFERLAND – Liefst 69,4 procent van de inwoners van het buitengebied van de Achterhoek Zuid heeft zich aangemeld voor glasvezel. Hiermee werd de 50 procent deelname, die nodig was om het glasvezel definitief aangelegd te krijgen, ruimschoots gehaald.

Voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk kwamen in totaal zo’n 5600 huishoudens en bedrijven in de buitengebieden van de gemeenten Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en een deel van Zevenaar in aanmerking. Van dit aanbod maakten 3876 inwoners gebruik.

De aannemer begint in het derde kwartaal van 2018 met de aanleg van het glasvezel. De verwachting is dat de aanleg medio 2019 is afgerond. Waar wordt gestart, is nog niet bekend. De concrete planning wordt voor de zomer bekend gemaakt.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.