Bourgondisch Festijn bij De Elsenhof

KILDER – De Elsenhof in Kilder houdt op zondag 15 november een Bourgondisch Festijn. Bezoeers kunnen van 10 tot 17 uur allerlei ambachtelijke producten proeven en kopen. Streekproducten en producten van vroeger, zoals weckgerechten.

Elsenhof2013_11Slagerij Franz Gerritschen snijdt vers vlees van het varken op de leer. De slagers vertellen daarbij waar het lekkerste vlees van het varken zit. Vroeger werd in de maand november het huisvarken geslacht. De slager gebruikte het hele varken om worst, bloedworst, balkenbrij en zult te maken. Ribbetjes, ham en spek werden geconserveerd. Zo hadden de mensen genoeg voorraad om de winter door te komen. Als het varken geslacht was, kwamen buren op bezoek. Ze konden proeven en soms ook vlees mee naar huis nemen. Natuurlijk deelden de pastoor of dominee en het schoolhoofd mee in de slachtopbrengst.

Diverse producenten van streekproducten zijn deze dag eveneens bij de Elsenhof om hun producten te laten proeven en te verkopen. Bijvoorbeeld de Biologische Tuinderij ’t Gelders Eiland en Wijngaard ’t Heekenbroek. De Kookmuts is er met lekkere bakproducten, zoals Cake voor Mannen. Proef de mosterd van Antonia en de jam van Roely Talens. En wie heeft er wel eens lokaal bier van Stadsbrouwerij Wittenburg gehad? Vanaf 12 uur kunnen bezoekers gezellig aanschuiven bij het stamppottenbuffet.

Er wordt ook voor vermaak gezorgd. Henri Welling treedt op en er zijn verschillende activiteiten voor de kinderen. De entree van het Bourgondisch Festijn bij de Elsenhof aan de Braamtseweg 14 in Kilder is gratis.Facebooktwittergoogle_plus

Karin van der Velden
Over de schrijver
Karin van der Velden van Tekst&Co Montferland ondersteunt ZZP'ers en MKB-bedrijven op het gebied van Commercie&Communicatie. Van Persbericht tot PR-campagne. Bij Stem van Montferland publiceert zij regelmatig nieuws voor en over Montferlandse bedrijven, organisaties en verenigingen.