25ste editie Didamse schuttersbogenroute

DIDAM – De Stichting Bevordering Toerisme Didam houdt dit jaar voor de 25ste keer de schuttersbogenroute. De fietsroute wordt verreden tijdens het schuttersfeest op zondag 22, maandag 23 en dinsdag 24 juli en gaat door en langs alle schuttersbogen in de voormalige gemeente Didam.

De erebogen voor de koningen en koninginnen van de zeven Didamse schutterijen worden gebouwd door buurtschappen, vriendenclubs en straatverenigingen. De mannen bouwen de boog en steken het groen. Het maken van de roosjes en andere versieringen is een taak van de dames. Vorig jaar stonden er 45 schuttersbogen op de route.

De routebeschrijving is zondag tussen 9.30 en 14.30 uur en maandag van 10 tot 15 uur verkrijgbaar op het voormalige gemeentehuisplein. Zondag na 14.30 uur, maandag na 15 uur en dinsdag kan de routebeschrijving ook worden gekocht bij Gasterij de Harmonie en het VVV Servicepunt in Meulenvelden. De route kost 1,50 euro. Ook dit jaar verzorgt de Oudheidkundige Vereniging Didam een bijdrage aan het routeboekje met foto’s en teksten.Facebooktwittergoogle_plus