Zwerfvuilactie in Didam, Loil en Nieuw-Dijk

DIDAM/LOIL/NIEUW-DIJK – Tal van vrijwilligers uit Didam, Greffelkamp, Loil en Oud-Dijk ruimen vrijdagavond 31 maart weer het zwerfvuil op. De zwerfvuilactie wordt voor de zevende keer gehouden.

Zwerfvuilactie 2017In de regel gebeurt dat in het weekend nadat de zomertijd is ingegaan. Het gras is dan nog kort en de avonden langer. Alleen in Nieuw-Dijk gebeurt dit met behulp van diverse verenigingen niet op vrijdagavond, maar op zaterdag 1 april.

In Loil draagt de Kontaktraad Loil hiervoor zorg en in Didam en omstreken de schutterijen de Eendracht Didam, St. Martinus Greffelkamp en St. Isidorus Oud-Dijk. Ook de wijkraden Didam Zuid, de Kom, Greffelkamp en de Ziep zijn van de partij, net als leden van de Vrienden van de Nevelhorst. “Met z’n allen moet de klus in een paar uur tijd te klaren zijn”, zegt initiatiefnemer Harry Peters. De gemeente staat al deze vrijwilligers bij door het leveren van vuilniszakken, knijpers, hesjes en handschoenen.

De organisatie verwacht ook dit jaar weer tientallen vrijwilligers, waarbij veel kinderen, die aan de schoonmaakactie meedoen. Al het zwerfvuil wordt verzameld bij manege Wenting aan de Hengelderweg in Didam, waar na afloop door de opruimers nog een welverdiend drankje kan worden genuttigd.Facebooktwittergoogle_plus

Harry
Over de schrijver
Didammer Harry Peters is secretaris bij stichting de Zonnebloem en stichting Voedseltuin, kaderlid bij voetbalvereniging DVC’26, schutterij St. Martinus en carnavalsvereniging de Geinsköp. Ook is hij vertegenwoordigd in de boerderijcommissie van de Oudheidkundige Vereniging Didam, voorzitter van de St. Martinusmolen en loopgroep Antilope en organisator van de Nieuwjaarsduik in Didam.