Zusjes Wijnen openen theaterseizoen Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Aanbouwen, opvoeden, daten en omgaan met botoxmoeders, vrijwilligers en contactclowns. Theatermakers Miriam en Carla Wijnen zijn na een pauze van enkele jaren weer terug in het theater met hun programma De Aanbouw. In het Barghse Huus openen ze vanavond het nieuwe theaterseizoen.

De zusjes Wijnen in hun nieuwe cabaretprogramma De Aanbouw.

Hun eigen alledaagse bestaan en de intensieve zorg voor hun zoon en neefje leidden tot een voorstelling met grappen, rake observaties, bizarre types en muziek. De zusjes wonnen in het verleden verschillende cabaretprijzen, stonden onder meer in de finale van Cameretten en speelden in de theaters. “Na een paar jaar kreeg Miriam een ernstig gehandicapt zoontje”, zegt Carla Wijnen. “Dat was de belangrijkste reden dat we geen programma meer konden maken. De tijd ontbrak.”

De zusjes legden zich toe op regie en kortlopende theaterklussen voor organisaties en bedrijven. “We hebben ervaringen opgespaard en nu is er De Aanbouw”, vertelt Miriam Wijnen. “Met veel humor. Maar we stellen ook vragen, bijvoorbeeld over de overvloed aan (vrijwillige) hulporganisaties. Wie helpen ze eigenlijk? Hebben we ze wel nodig, kunnen we het niet gewoon zelf?” Carla: “En we zingen samen. Onze stemmen passen goed bij elkaar.”

Carla speelt daarbij op piano. Verder staat gitarist Arne de Wit, afgestudeerd aan Conservatorium Tilburg, op het podium. De regie is van Bas Groenenberg, die onder andere les geeft aan de Frank Sanders Academie.

De voorstelling begint vanavond om 20 uur. Kaarten kosten 10 euro. Kijk voor meer informatie op www.iedereenwelcom.nl.Facebooktwittergoogle_plus