Zeljko Petrovic te gast bij ‘Vrienden van Sprinkhanen’

NIEUW-DIJK – In navolging van Bas Nijhuis, Roelof Luinge, Hans Kraay jr, Ernie Brandts, Erik Hulzebosch en Gert Jakobs is het de ‘Vrienden van Sprinkhanen’ weer gelukt om een bekende spreker voor de jaarlijkse bijeenkomst te strikken. Op vrijdag 28 april komt trainer Zeljko Petrovic naar sportpark ‘de Meikamer’ in Nieuw-Dijk.

SPRINKH logo fc defPetrovic begon zijn voetbalcarrière in 1987 bij Budućnost Titograd, waar hij drie seizoenen speelde. Hij werd opgemerkt door topclub Dinamo Zagreb, waarnaar hij in het seizoen 1990/91 verhuisde. Bij Dinamo groeide hij uit tot een van de talentvolste Joegoslavische rechtsbacks, wat hem een plaatsje in het nationale elftal opleverde.

Na een mislukt avontuur bij Sevilla FC verhuisde hij naar Nederland, waar hij voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk en PSV speelde. Een van zijn hoogtepunten in zijn spelerscarrière was het  kwalificeren en het deelnemen aan het WK 1998 in Frankrijk.

Na zijn laatste jaar als speler van RKC Waalwijk in 2004 ging Petrovic het trainersvak in. Hij begon als assistenttrainer van Ruud Gullit bij Feyenoord. Hierna vervolgde hij zijn loopbaan als hoofdtrainer van Boavista en volgde hij in Nederland de cursus betaald voetbal. Hij werd hoofdtrainer van zijn oude club RKC Waalwijk en vervolgde zijn trainerschap bij Hamburger SV, West Ham United, Uruwa Red Diamonds, Anzji, Al-Shaab, Sunderland en ADO Den Haag. Ook was hij  assistent van Dick Advocaat bij de nationale ploeg van Servië.

Vrienden
‘Vrienden van Sprinkhanen’ is een initiatief van voetbalvereniging Sprinkhanen met als doel de accommodatie en faciliteiten verder te verbeteren. Daarbij bepalen de ‘Vrienden’ jaarlijks wat er wordt aangeboden aan de vereniging. Dit keer kan er onder andere een stem worden uitgebracht op een koffiezetapparaat voor de kantine, ballen voor jeugd , een reservering voor het verlichtingshok en trainingspakken voor Sprinkhanen 2.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.