Zeddam ontsteekt voor twaalfde keer de kerstster

ZEDDAM – In Zeddam wordt zondag 10 december voor de twaalfde keer de kerstster ontstoken. Het evenement vindt van 16 tot 18 uur plaats bij de grafelijke korenmolen.

Met medewerking van de molenaars van de grafelijke korenmolen worden er oliebollen gebakken en glühwein geschonken. De midwinterhoornblazers brengen daarbij de traditionele klanken van hun instrumenten ten gehore. Op het evenemententerrein voor de museumboerderij wordt een podium geplaatst waar het lokale dweilorkest ‘Het natte mondstuk’ een paar optredens verzorgt.

Bij ‘binnenkomst’ krijgen de bezoekers een welkomstdrankje en een lot, waarmee ze kans maken op mooie prijzen. Uiteraard wordt ook de kerstster ontstoken. Deze blijft branden tot en met 6 januari, de dag van de Driekoningen.

De entree tot het evenement is gratis. Het realiseren van het evenement brengt wel kosten met zich mee. Daarom wordt van de bezoekers een vrijwillige gift gevraagd. Met de medewerking van een aantal lokale sponsors wil de organisatie een kleine reserve opbouwen voor de aanschaf van nieuwe verlichting over een paar jaar.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.