Youri Mulder gastspreker bij Vrienden van Sprinkhanen

NIEUW-DIJK – Voetbalvereniging Sprinkhanen houdt vrijdag 14 juni de jaarlijkse vergadering van de Vrienden van Sprinkhanen. Gastspreker is oud-profvoetballer Youri Mulder.

Mulder werd in het seizoen 1990/91 opgenomen in de selectie van FC Twente, aanvankelijk als speler voor de breedte. Hij veroverde niettemin een plek in de. In het eerste seizoen speelde Mulder 28 wedstrijden waarin hij zes keer scoorde. In zijn tweede seizoen bij Twente vormde Mulder voorin een duo met Ronald de Boer. Hij speelde dat jaar 33 wedstrijden en scoorde achttien keer. Het seizoen 1992/93 werd het laatste seizoen bij FC Twente. Door een blessure speelde hij niet meer dan elf wedstrijden en maakte hij daarin drie goals.

In de zomerstop maakte Mulder een transfer naar Schalke 04. Daarvoor speelde hij negen seizoenen en scoorde hij 33 doelpunten. Mulder debuteerde op 16 november 1994 in het Nederlands elftal tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Tsjechië (0-0). Mulder kwam negen keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde drie keer in Oranje.

Na zijn voetbalcarrière werd Mulder in 2008 voetbalanalist bij Studio sport en vaste gast in het televisieprogramma Studio Voetbal. In het seizoen 2008/09 was hij tevens de assistent-trainer van Fred Rutten bij Schalke 04. Na het vertrek van Rutten nam Mulder diens taken waar, tot de komst van de nieuwe trainer Felix Magath .Vanaf seizoen 2011/2012 tot maart 2015 was Mulder assistent-trainer bij FC Twente.

Vrienden van Sprinkhanen
De Vrienden van Sprinkhanen is een initiatief van de vereniging, die als doel heeft de accommodatie en faciliteiten verder te verbeteren. De Vrienden bepalen daarbij jaarlijks welk specifiek doel er wordt aangeboden aan de voetbalvereniging. De ideeën kunnen zowel door de Vrienden van Sprinkhanen als door de bestuursleden worden aangedragen. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst zijn alle Vrienden van Sprinkhanen welkom. Elk jaar wordt er een aansprekende gastspreker uitgenodigd en gestemd over het doel voor volgend seizoen.