Workshops carnavalswagens bouwen bij De 11jes

NIEUW-DIJK – Carnavalsvereniging De 11jes uit Nieuw-Dijk houdt op vrijdag 29 december twee workshops carnavalswagen bouwen. ’s Middags krijgt de jeugd uit de groepen 7 en 8 van de basisschool alle technieken van het bouwen bijgebracht, ’s avonds is het de beurt aan de jeugd vanaf 12 jaar.

Foto Gemma Harmsen

De kinderen worden om 13.30 uur ontvangen op de bouwlocatie aan de Pakopseweg 3 in Nieuw-Dijk, waar zes groepen een praalwagen bouwen. Ze krijgen onder andere een rondleiding en presentatie van de bouwer van de prinsenwagen. Daarna zijn er workshops met vier verschillende thema’s: buigen en lassen van ijzer, plakken met kranten en stucloop, vormen maken van piepschuim en schilderen en spuiten.

Na afloop ontvangen de kinderen een bouwersdiploma en een bedrukte rolmaat om ze ‘het bouwen aan een feestje’ alvast mee te geven. De carnavalsvereniging geeft ze ook informatie mee om deel te nemen aan de optocht van De 11jes.

Avondworkshop
Van 19 tot 22 uur is er een speciale avondworkshop voor de jeugd vanaf 12 jaar die nog meer willen weten over carnavalswagens bouwen. Op deze avond gaat de vereniging uitgebreid in op de diverse technieken die bouwers kunnen toepassen. Er zijn ook enkele bouwers van De Dröpkes aanwezig, de carnavalsgroep die in 2017 de triple won. Zij nemen twee frames van koppen mee en helpen deze op de juiste manier af te maken. De workshop wordt afgesloten met een hapje en een drankje en muziek.

Inschrijven
Inschrijven voor de workshops is voor de groepen 7 en 8 nog mogelijk via www.sjorssportief.nl en voor de jeugd vanaf 12 jaar via het mailadres gemmaharmsen@hotmail.com. Meer informatie staat op www.11jes.nl/workshop.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.