Woningbouw Nieuw-Dijk lijkt nog kwestie van tijd

NIEUW-DIJK – De voormalige Antoniusschool in Nieuw-Dijk maakt waarschijnlijk op korte termijn plaats voor woningen. De gemeente Montferland heeft verregaande plannen om op deze locatie negen woningen te laten bouwen.

De plannen zijn in samenspraak met de Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk tot stand gekomen. “De draagkracht voor het plan is in het hele dorp groot”, vertelt wethouder Walter Gerritsen. “Onlangs heeft het ontwerpbestemmingsplan zes weken ter inzage gelegen en er zijn nul zienswijzen op binnen gekomen.”

De wethouder verwacht dan ook dat er snel met de bouw van de woningen kan worden gestart. “Als er geen beroep komt tegen het vastgestelde bestemmingsplan, dan kan de aannemer beginnen. Het is een flexibel bestemmingsplan. Het idee is om voor starters rijtjeswoningen of twee-onder-één-kappers in de betaalbare klasse te bouwen. Daar is de meeste behoefte aan. De eerste kopers staan al klaar.”

Voor de definitieve inrichting gaan aannemer Boerstal Bouw en de architect eerst met de kopers om tafel.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.