Wisseltrofee voor De Dröpkes na derde winst op rij

NIEUW-DIJK – Met hun wagen ‘Gebrek aan een bouwplek? Met deze wagen bouwen we aan onze eigen stek!’ sleepten De Dröpkes dinsdagavond de wisseltrofee van CV De 11jes in de wacht. De carnavalsgroep werd voor de derde keer op rij eerste in de optocht van Nieuw-Dijk.

De Dröpkes.

De Dröpkes.

Hun creatie was dit keer nog mooier en groter dan in voorgaande jaren. Op de wagen van zo’n dertig meter lang waren allerlei elementen te zien die iets met de bouw te maken hadden, zoals een shovel, kraan, betonmolen en tal van bouwvakkers. Bovendien zat overal draaiwerk in.

De twintig leden tellende groep bouwt al een paar jaar in de voormalige maalderij in Loil. De sloopvergunning voor dit pand hangt ze echter boven het hoofd. Daarom werd ook voor een thema gekozen dat te maken had met hun eigen bouwplek.

Noppes
De tweede plaats bij de getrokken voertuigen was dit jaar heel verrassend voor Noppes (‘Werk in uitvoering’). De carnavalsgroep won in haar 22-jarig voor het eerst een prijs. Daarmee werd de lege bekerkast eindelijk gevuld. “Het is bij ons altijd net niet”, zei Robbie Jansen onlangs nog. “We moeten het van de geschonken bekers hebben.” Nu dus niet meer.

Noppes.

Noppes.

Bij de zelfrijdende voertuigen gingen De Vlierefluiters (‘Vers tappen geeft je vleugels’) met de eerste prijs aan de haal. De Toete wonnen met ‘Nou hebben we de poppen aan het dansen’ in de categorie loopgroep voor volwassenen, gevolgd door Mooi At Zo kan met ‘Wi-j’ hacken de optocht.

Jeugd
Bij de jeugd waren er eerste plaatsen voor De Geibels met ‘Olde Deusjes’ en de Diekse Deurdouwers met ‘Deze kever heeft geen sjoemelsoftware nodig!’. De Heikneuters behaalden een eerste prijs in de categorie ‘volwassenen voor kinderen’ met hun wagen ‘Met carnaval zijn we er als de kippen bij.

De volledige uitslag is te lezen op de website www.11jes.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.