Wim Kieft te gast bij Vrienden van Sprinkhanen

NIEUW-DIJK – Oud-topvoetballer Wim Kieft is vanavond te gast bij voetbalvereniging Sprinkhanen in Nieuw-Dijk. De voormalig international geeft een presentatie tijdens de jaarvergadering van de Vrienden van Sprinkhanen.

Wim Kieft.

Sprinkhanen wist de laatste jaren voor deze avond telkens een bijzondere naam te strikken. Zo waren de afgelopen jaren Bas Nijhuis, Roelof Luinge, Hans Kraay jr, Ernie Brandts, Erik Hulzebosch, Željko Petrović en Gert Jakob al te gast in Nieuw-Dijk. Kieft is dus de volgende in de rij.

Wim Kieft startte zijn voetbalcarrière in 1980 bij Ajax. In de zomer van 1983 verhuisde hij naar de Italiaanse club SC Pisa. Daarna speelde hij in de Serie A ook nog bij Torino, om in 1987 terug te keren naar Nederland. Hier speelde de spits vervolgens zes seizoenen voor PSV en kwam tussendoor nog een jaar uit voor het Franse Girondins de Bordeaux.

Zijn belangrijkste doelpunt voor het Nederlands elftal scoorde Kieft in de groepsfase van het EK van 1988 in Duitsland. Tegen Ierland veranderde hij een schot van Ronald Koeman kort voor tijd dusdanig van richting, dat de bal met een curve achter doelman Bonner viel. Oranje plaatste zich daarmee voor de halve finale tegen aartsrivaal Duitsland en werd vervolgens ook nog Europees kampioen door in de finale de Sovjet Unie te verslaan.

In 2014 schreef journalist Michel van Egmond de bestseller ‘Kieft’ over de voormalig spits. Het boek werd verkozen tot beste sportboek van het jaar en was in 2014 bovendien het best verkochte boek. Het boek gaat over de cocaïne- en alcoholverslaving en de schulden van Kieft. Hij droeg dat geheim twintig jaar met zich mee.

Vrienden
Tijdens de avond kiezen de Vrienden van Sprinkhanen ook een doel, waar het sponsorgeld aan wordt besteed. Dit jaar kan er een stem worden uitgebracht op ballen en spel/trainingsmateriaal voor de jeugd, een ballenvanger naast de tribune voor 7 tegen 7 voetbal, een abonnement op Fox Sport in de kantine, een bijdrage aan het opknappen van de kleedlokalen en een nieuwe ballenpomp.

‘Vrienden van Sprinkhanen’ is een initiatief van voetbalvereniging Sprinkhanen met als doel de accommodatie en faciliteiten verder te verbeteren. Waarbij de ‘Vrienden’ jaarlijks bepalen wat er wordt aangeboden aan de vereniging.Facebooktwittergoogle_plus