Wielerfestival Montferland keert terug

’s-HEERENBERG – Na een jaar afwezigheid keert het Wielerfestival Montferland in 2018 weer terug. Op zondag 10 juni vormt de Montferland Mountainbike Marathon opnieuw het hoogtepunt van het wielerfestival.

De mountainbikewedstrijd tijdens een eerdere editie van het Wielerfestival Montferland. Foto Léon van Bon

Met afstanden tot ruim 90 kilometer door de heuvelachtige Montferlandse bossen is dit een van de meest uitdagende mountainbikewedstrijden in Nederland. De afgelopen edities konden dan ook op zo’n 1500 deelnemers rekenen, die na het bedwingen van honderden hoogtemeters uitgeput de finish haalden.

Rondom de start en de finish bij Specialized in ’s-Heerenberg wordt een Finish Festival gehouden met een dj, catering en expo van bijzondere Specialized fietsen. De inschrijving van de Montferland Mountainbike Marathon gaat op 2 maart open voor bezoekers van de stand van Specialized op de Bike Motion fietsbeurs. Op 5 maart opent de inschrijving voor iedereen.

Ook op de weg vindt tijdens het festival een wielerevenement plaats. Over dit evenement met vernieuwende formule wordt later meer bekend gemaakt. Het Wielerfestival zoekt nog bedrijven die willen deelnemen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen via info@wielerfestivalmontferland.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.