Wethouder Martin Som Koninklijk onderscheiden

’s-HEERENBERG/DIDAM – Wethouder Martin Som is vanavond Koninklijk onderscheiden. Voor onder andere zestien jaar raadslidmaatschap kreeg hij bij het begin van de raadsvergadering het lintje opgehangen door burgemeester Peter de Baat en werd hij daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wethouder Martin Som.

Som was, voordat hij vorige maand wethouder werd, sinds 2002 raadslid voor de VVD in de voormalige gemeente Didam en vanaf 2005 ook fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Montferland. Tijdens dit 16-jarig raadslidmaatschap was hij ook lijsttrekker van zijn partij, lid van de Euregioraad Rijn-Waal en maakte hij deel uit van de vertrouwenscommissie.

Betrokken
Als echte ‘Diemse’ staat Martin midden in de samenleving en hecht hij veel waarde aan de eigen leefomgeving van mensen. Als liberaal is hij van mening dat mensen ook zelf initiatieven kunnen en mogen ontplooien en daartoe ook in de gelegenheid moeten worden gesteld. Verder is hij betrokken bij schutterij De Eendracht en het carnaval. Som is bovendien een groot voetballiefhebber met een rood-zwart hart voor DVC’26. Hier stak hij, totdat hij wethouder werd, veel van zijn energie en vrije tijd in.Facebooktwittergoogle_plus