Waylon hoofdact op vierde DjazzVibes festival in Doetinchem

DOETINCHEM – Waylon is op 25 mei de hoofdact van de vierde editie van het DjazzVibes festival in Doetinchem. Naast een optreden op het hoofdpodium op zaterdagavond, gaat de coach uit het tv-programma The Voice jongeren coachen in een bijzondere masterclass van de DjazzVibes Academy.

Ook Jan Terlouw Junior komt met zijn Night Club Orchestra naar DjazzVibes voor een grote stageshow. Verder zijn er de inmiddels traditionele Djazz Vibes ingrediënten: de tot Bourbon Street omgedoopte Grutstraat op zaterdag, de buitenlunch op zondagmiddag en het Zo! Gospel Choir. De uit Indonesië afkomstige topsaxofonist Nicky Manuputty is eveneens te zien en te horen op het festival. De overige namen worden later bekend gemaakt.

DjazzVibes Academy
Nieuw dit jaar is De DjazzVibes Academy. Het betrekken van jongeren en talentontwikkeling was, met de jaarlijkse schoolvoorstellingen en masterclasses, altijd al integraal onderdeel van het festival. Met de DjazzVibes Academy gaat de organisatie een stap verder in de begeleiding en probeert ze om jongeren tot hun recht te laten komen in de muziek. Vanaf 20 maart kunnen jongeren negen weken lang in de Gruitpoort muziek komen maken. Samen werken ze toe naar de masterclass met Waylon op 25 mei.

DjazzVibes vindt plaats op 24, 25 en 26 mei in het centrum van Doetinchem. Het hele weekend staan verschillende artiesten, bands en aanstormende talenten geprogrammeerd in onder andere de Grutstraat, de Doetinchemse horeca en in De Gruitpoort. Aanmelden voor de DjazzVibes Academy kan via de website van het festival www.djazzvibes.nl.