Wandeling langs rijke verleden Bergherbos

BEEK – Natuurmonumenten houdt zaterdag 18 oktober een ruim twee uur durende wandeling in het Bergherbos langs militaire relicten uit WO I en WO II. De wandeling begint om 14 uur.

Foto Natuurmonumenten – Geurt Besselink

Foto Natuurmonumenten – Geurt Besselink

Uit het rijke verleden van het Bergherbos zijn de afgelopen tijd verschillende gebruiken weer zichtbaar gemaakt. Zo ook de loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog en een schijnvliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. Met de boswachter wordt er gewandeld over de heide, langs de spreng en monumentale bomen door het grensgebied van Nederland en Duitsland. Hij vertelt daarbij de verhalen over de geschiedenis van het Bergherbos.

In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice, 035 – 655 99 55. Deelname kost 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.