Walk on Water in waterwingebied Vitens

ZEDDAM – In het waterwingebied van Vitens rondom Landgoed Montferland is zondag 24 september een bijzondere wandelroute voor jong en oud. Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op allerlei verrassingen over ons drinkwater.

Zo is er een kinderprogramma, dans, literatuur, fotografie en schilderkunst. De kunstenaars laten zich daarbij inspireren door ‘de bron van water’. Hoe gaan we om met ons drinkwater? Hoeveel invloed hebben we op de kwaliteit van het grondwater? Schoon drinkwater is namelijk niet alleen nu, maar ook voor volgende generaties belangrijk.

“Al wandelend ontmoet je de krachtige dansers van Macho Macho en InMotion dance traces, de verbeeldende schrijvers van Wintertuin, mag je zelf kunst maken met fotograaf Peter Laarakker en schilder Diederik Grootjans en word je verrast door Stiksoep, Vitens en het Nederlands Watermuseum. Op speelse wijze leren ze hoe je kunt bijdragen aan schoner drinkwater”. Vertelt projectcoördinator Remco Peters van CultuurmijOost, dat de Walk on Water namens Vitens en de provincie Gelderland organiseert.

De wandeling voert ook langs drinkwaterproductiebedrijf Van Heek, het zojuist in gebruik genomen waterpompstation van Vitens. De wandeling kan worden gemaakt tussen 11 en 16 uur en is gratis. De fiets stallen of auto parkeren kan bij Landgoed Montferland, BROODS of parkeerplaats Kustersland aan de Beekseweg in Zeddam. Dit zijn tevens de startpunten van de route. Ga naar www.walk-on-water.nl voor meer informatie.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.