Vriendinnen-middag en Leave no Trace in Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Op Valentijnsdag, donderdag 14 februari, is er in filmhuis Barghse Huus een speciale vriendinnenmiddag. Vriendinnen worden verwelkomd met een glas bubbels en kunnen vervolgens kijken naar de vriendinnenfilm De Dolle Tweeling, meer dan beste vriendinnen.

De tweeling Hanni en Nanni heeft absoluut geen zin om de rest van het jaar op een kostschool door te brengen. Het liefste blijven zij thuis met hun vader in Berlijn, maar dat mag niet van hun moeder. Zo eindigen zij dus toch op Lindenhof kostschool, waar ze zo veel mogelijk kattenkwaad uithalen om van school te worden gestuurd. Op een gegeven moment is de tweeling het voor het eerst in hun leven niet met elkaar eens en gaan de twee uit elkaar. Komt het ooit nog goed?

Dinsdag 12 februari draait filmhuis Barghse Huus de film Leave No Trace. Een fraai, onnadrukkelijk sociaal drama over de manier waarop de wereld omgaat met mensen die niet kunnen aarden op de gebruikelijke plaatsen. Over hoe regels, mensen om je heen en de wereld in je hoofd je vrijheid beperken. Kun je eigenlijk echt vrij zijn in de keuze van je levensstijl?

De Dolle Tweeling begint om 15 uur. Leave no Trace is twee keer te zien, om 13.30 en 20 uur. Kaarten zijn te bestellen www.iedereenwelcom.nl.