‘Vrienden van Loil Live’ op zaterdagavond tijdens Sfeermarkt

LOIL – De jaarlijkse Sfeermarkt in Loil krijgt in 2018 een nieuwe invulling. Muziek- en toneelvereniging Amicitia wil op de zaterdagavond een muzikaal festival organiseren, waar ze een podium biedt aan ervaren en onervaren muzikanten, met of zonder podiumervaring, uit de hele regio.

Daarmee wil de vereniging een nieuwe impuls geven aan de Sfeermarkt, die in het weekend van 23 en 24 juni plaatsvindt. Het idee voor het festival is gebaseerd op de muziekspektakels Muzikale Helden van Baak en Keijenborg Live, die de afgelopen jaren zeer succesvol waren. “Het evenement moet voor wat extra reuring zorgen tijdens de Sfeermarkt in Loil”, vertelt Tonnie Diesvelt namens Amicitia.

Voor het evenement, dat vooralsnog de naam ‘Vrienden van Loil Live’ meekrijgt, is de muziek- en toneelvereniging op zoek naar muzikanten uit de omgeving van Loil en Didam. “Het moet een mix worden van ervaren en beginnende, onbekende muzikanten”, zegt Martin Tiemessen. “Zangers, zangeressen, gitaristen, drummers, blazers en bassisten, maar ook groepen kunnen zich aanmelden voor het evenement. We staan daarbij open voor alle muziekstijlen.”

De deelnemers worden professioneel begeleid door een basisband (Duo Double). Daarnaast verleent toetsenist Hein Harmsen zijn medewerking. John te Dorsthorst van Studio A60 in Didam zorgt voor het licht en geluid. Diesvelt: “Voorafgaand aan het festival organiseren we ook een aantal oefenavonden en repetities in Studio A60 met de deelnemers en de band, zodat iedereen op zaterdag 23 juni goed voorbereid het podium op gaat.”

Inschrijven voor de ‘Vrienden van Loil Live’ is mogelijk tot en met 15 mei 2018 via de website www.amicitia-loil.nl of door te mailen naar amicitia@amicitia-loil.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.