Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Poker bij DVC’26

DIDAM – In de kantine van voetbalvereniging DVC’26 wordt vrijdag 23 februari de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker gespeeld. Verspreid over heel Nederland worden er 125 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale.

De Montferlandse winnaar van vorig jaar.

De voetbalkantine wordt hiervoor omgetoverd tot een ware pokerroom, waarin de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Amateur Poker Kampioen van de gemeente Montferland’ dragen en krijgt bovendien een beker.

Daarnaast kwalificeert de winnaar zich voor de landelijke finale. Niet alleen de winnaar komt echter in aanmerking voor een plaats in de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Laagdrempelig
Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Het inschrijfgeld is 12,50 euro. De voorronde in Montferland begint om 19.30 uur. “Door mee te doen krijg je niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook om een leuk, laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen”, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De Didammer werd onlangs derde tijdens de World Series of Poker Europe.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.