Vol programma Filmhuis Didam met vier voorstellingen

DIDAM – Bij Filmhuis Didam staat de komende dagen een natuurfilm, drama en familiefilm op het programma. Op vrijdag 8 februari wordt nogmaals ‘Wad, Overleven op de grens van water en land’ vertoond. Op maandag 11 februari draait ‘Leave no Trace’ en op woensdag 13 februari twee keer ‘De Fabeltjeskrant’.

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Het is geen aaneenschakeling van mooie plaatjes, maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. De voorstelling begint om 20 uur.

In Leave no Trace houden tienermeisje Tom en haar vader Will, die vroeger in het leger zat,  zich al jaren schuil in Forest Park, een groot bos aan de rand van Portland. Door een toevallige ontmoeting worden ze ontdekt, waarna ze uit het park verwijderd worden en in handen komen van de sociale dienst. Ze proberen zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een gevaarlijke tocht door de wildernis stuurt. Leave no Trace draait vanaf 20 uur.

De Fabeltjeskrant
‘De Fabeltjeskrant: de grote dierenbosspelen’ is volgende week woensdag om 13.30 en 15.30 uur te zien. In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast viert Stoffel de Schildpad zijn verjaardag en hij heeft wel een heel bijzondere wens: hij wil leren vliegen. En dan is het ook alweer tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen.

Reserveren voor de films kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang van iedere voorstelling open.