Vijfde Komkommerfestival op terras Jan&Jan

DIDAM – Jan&Jan houdt deze zomer weer het Komkommerfestival. In de maanden juli en augustus is er elke zaterdagavond vanaf 21 uur op het terras aan het Lieve Vrouweplein een akoestisch of semi-akoestisch optreden van lokale en regionale muzikanten. De aftrap is op zaterdagavond 7 juli door Broodopdeplank Producties.

Brood op de Plank opent het Komkommerfestival.

Broodopdeplank Producties bestaat uit de drie vrienden Jurgen, Ramondo en Wouter. Ze zijn verliefd op muziek en hun publiek en spelen graag met gastmuzikanten. Omdat ze niet kunnen kiezen uit alle verschillende muziekstijlen, doen ze ze gewoon allemaal. Verzoekjes zijn deze avond meer dan welkom.

Op 14 juli speelt TamarAcoustic op het terras van Jan&Jan. TamarAcoustic is een loungeband uit Ede. Het gezicht van deze band is Tamara Schalkx. De muziekstijlen gaan van bossa nova, jazz, latin, soul tot pop. De basisbezetting bestaat uit zang, toetsen, bas en cajon.

Een week later is het de beurt aan KalibeR Acoustic. KalibeR is bekend in de wijde regio. De band heeft geen standaard setlist, maar speelt in op de wensen van het publiek Een avond KalibeR biedt voor ieder wat wils en is altijd een feest. Op de laatste zaterdag van juli is het terras voor Thomas Pieters & Guus van Marwijk. Zij brengen een breed repertoire, van lichtfilosofisch tot ontroerende ballads.

Augustus
The Guilty Pleasures openen de maand augustus. De twee jonge, maar ervaren muzikanten brengen op 4 augustus met slechts één gitaar, één stem en één kickpedaal goede en foute muziek van toen en nu. Denk aan artiesten als de Backstreet Boys, Bon Jovi, Earth, Wind & Fire en John de Bever.

The Guilty Pleasurs.

Sher is de ongekroonde koningin van de covers en speelt op zaterdag 11 augustus op het terras van Jan&Jan. Samen met haar gitarist Pelle, reist ze het hele land door. Ze hebben een repertoire van meer de 800 nummers, dus verzoekjes zijn zeer meer dan welkom. Me and a Halfman maakt akoestische live muziek met vooral meerstemmige zang, gitaar, percussie, cajon en bass drum. Sandra, Marc en Patrick gaan op 18 augustus van pop, rock, country naar soul en vliegen ook door de jaren ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90.

Collin Hoeve sluit het Komkommerfestival op zaterdag 25 augustus af. De Nijmeegse singer-songwriter was vorig jaar ook al in Didam. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord songs schrijven met 105 stuks in 24 uur neerzette. “Hij wisselt vrolijke uptempo liedjes af met ontroerende ballads”, vertelt Juul Gesthuizen. “Tussendoor vertelt hij de verhalen achter zijn nummers.”Facebooktwittergoogle_plus