Vierde editie Foodtruck Festival Achterhoek op Stroombroek

BRAAMT – Rondom de recreatieplas van Markant Outdoorcentrum in het recreatiegebied Stroombroek kunnen bezoekers deze dagen genieten  van muziek, theater en de beste Foodtrucks van Nederland. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli is hier de vierde editie van Foodtruck Festival Achterhoek.

Tijdens het Foodtruck Festival zijn diverse activiteiten op het terrein te zien en te beleven. Straattheater Mobiele Eenheid komt met kolderieke mobiele acts op de zaterdag en zondag. Naast de ouderwetse Platenbus met chill muziek zijn er twee podia vol met live muziek, veelal akoestisch, op zaterdag en zondag. Speciaal voor de vrijdagavond is er een DJ en op de zaterdagmiddag zijn er optredens van Doetinchemse volkszangers.

Voor de actieve bezoeker is er ook van alles te doen. Er worden outdoor activiteiten in gezet, zoals klimmen en boogschieten. Daarnaast kunnen bezoekers weer gratis in een kano stappen of op de SUP een rondje paddelen.

Speciaalbieren
De afgelopen jaren zit het brouwen van ambachtelijke bieren in de Achterhoek behoorlijk in de lift. In de speciaalbierbar zijn 35 speciaalbiersoorten te proeven met een ruime keuze aan Achterhoekse varianten. Zo zijn er onder andere bieren van brouwerij Hendrixen uit Doetinchem en staat Wentersch uit Winterswijk op tap.

Foodlovers
Uiteindelijk gaat het tijdens een Foodtruck Festival om het food. Foodlovers hebben een ruime keuze en kunnen zich laten verrassen door de verschillende trucks. Zo zijn er trucks met tapas, Thais, veganfood, exotisch wild een smoker en een trendy foodtruck met pokebowls. Maar er zijn ook stayers zoals de melkbus met overheerlijke verse zuivel van eigen land om de maaltijd mee af te sluiten.

Relax
De organisatie gaat voor een relax Foodtruck Festival. Er is daarom veel aandacht voor de inrichting en indeling van het festivalterrein. “Het is geweldig om te zien dat hele familie- en vriendengroepen afspreken op het Foodtruck Festival. Daar doen we het voor”, zeggen Sietse en Martijn namens de organisatie. “Foodtruckfestival Achterhoek is er voor iedereen, jong en oud. Bovendien is de entree gratis.”

Het festivalterrein is vandaag geopend van 16 tot 23 uur, zaterdag van 14 tot 23 uur en zondag van 14 tot 21 uur. Kijk voor meer informatie op www.foodtruckfestivalachterhoek.nl.