Victoria & Abdul draait twee keer in Filmhuis Barghse Huus

’s-HEERENBERG – In Filmhuis Barghse Huus draait op dinsdag 12 december twee keer de film Victoria & Abdul. Victoria & Abdul is het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge klerk uit India.

Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het gouden jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengen, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.

De film draait om 13.30 en 20 uur. Kaarten kosten 6,50 euro en zijn te bestellen op werkdagen van 9 tot 12 uur via 0316-223520 en www.iedereenwelcom.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.