Vernielingen in Cool Nature Park: ‘Heel triest’

DIDAM – In het Cool Nature Park aan de Hengelderweg in Didam zijn van 7 tot en met 10 april diverse vernielingen aangericht. Zo is het naambord ‘Het Eiland’ van de palen gerukt en vervolgens aangestoken op de brandstapel bij de picknickbank.

Het verbrande naambord.

Het verbrande naambord.

Het bordje van de koningslinden.

Het bordje van de koningslinden.

Verder is de krokodil met fundering en al uit de grond getrokken, is bij de kleine speelbult het houtwerk vernield en werd het bordje van de koningslinden teruggevonden bij de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). “Er is vorig weekend flink huisgehouden”, zegt een teleurgestelde Gerard Lamers, voorzitter van Wijkplatform de Kom, dat toezicht houdt op het park.

“Ondanks dat veel kinderen van basisschool ‘t Kompas als ‘ridder’ van ons park optreden, gebeuren dit soort dingen in de wat latere avonduren, buiten het gezichtsveld van de actieve jongere schooljeugd. Heel triest.”

Wijkplatform de Kom heeft inmiddels melding van vandalisme gedaan bij de gemeente Montferland. “We hopen de kosten voor het herstel op de daders te kunnen verhalen”, zegt Lamers, “zodra die, zo mogelijk anoniem, bij ons bekend zijn.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.