Veel vermaak op eerste Ladies Evening Steak’m

NIEUW-DIJK – Steak’m verandert vrijdagavond 17 april in een waar vrouwenparadijs. Van 20 tot 23 uur vindt hier de eerste Ladies Evening plaats, waar vooral lokale ondernemers in 35 stands hun producten en diensten presenteren. Zo komt er een wijnhandelaar, ijsmaker en stoelmasseur, maar kunnen bezoekers ook meedoen aan dansworkshops en jiu jitsu.

De Nieuw-Dijkse ondernemers die de Ladies Evening bij Steak’m organiseren.

De Nieuw-Dijkse ondernemers die de Ladies Evening bij Steak’m organiseren.

“De opdracht is dat ze het publiek zoveel mogelijk proberen te vermaken en niet alleen maar met een flyer in de stand gaan staan”, zegt Juul Gesthuizen van Steak’m. “Wij maken zelf hapjes en cocktails en het idee is om de mensen blind te laten proeven. Verder wordt er onder andere make-up advies gegeven, kan er wijn worden geproefd, komt Niek Jansen Mode met een aantal mannequins en kun je bij de fotografe foto’s laten maken.”

Het initiatief voor de eerste Ladies Evening komt van een aantal vrouwelijke ondernemers in Nieuw-Dijk. Nicol van Dulmen, Ilse Polman, Bianca van der Linden, Chantal Jansen en Mandy Kuipers gingen in november vorig jaar met hun idee voor de vrouwenavond naar Steak’m. Juul Gesthuizen reageerde enthousiast op het plan en bood meteen haar medewerking aan.

“Ons doel was om ongeveer dertig stands te vullen en zo’n honderd bezoekers te trekken”, vertelt ze. “Maar het gaat boven verwachting. Inmiddels hebben 35 ondernemers hun medewerking toegezegd en zijn er online al meer dan tweehonderd kaarten verkocht. De deelnemers zijn vooral vrouwelijke ondernemers, die vrijwel allemaal een andere branche vertegenwoordigen. We hebben eerst lokaal gezocht en wat we hier in de buurt niet konden vinden, hebben we verder gezocht.”

Kaarten
Kaarten voor de Ladies Evening kosten tien euro per stuk. Hiervoor krijgen de gasten een cocktail, drie hapjes en een lot voor de loterij. “Om 22.30 uur is de prijsuitreiking en de hoofdprijs is een reischeque”, zegt Gesthuizen. “De verkoop in de stands gaat door tot 23 uur. Daarna kunnen de mensen echter gewoon blijven borrelen. Een DJ zorgt hierbij voor de muziek.”

Wie vandaag nog online een ticket besteld, krijgt na afloop van het evenement een goodybag mee naar huis. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.steakm.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.