‘Transparante communicatie tussen inwoners en gemeenteraad’

’s-HEERENBERG/LENGEL – Het CDA Montferland houdt sinds een paar maanden haar fractievergaderingen op locatie. Daarmee wil de partij nog meer binding creëren met de inwoners en horen en voelen wat er leeft in de wijken en dorpen. “We hopen zo nog transparanter en toegankelijker te zijn en in gesprek te komen met onze inwoners.”

Wilfried Linssen voor het bouwterrein aan de Trambaan in Lengel. “Deze woningen zijn niet alleen goed voor de leefbaarheid in Lengel, maar ze zijn ook nog eens zeer duurzaam.”

Voorafgaand aan de komende raadsvergadering van donderdag 29 juni komt de CDA-fractie op maandag 26 juni bijeen in Lengel in ‘t Bosman Huus. Hiervoor nodigt het raadslid Wilfried Linssen alle inwoners van ’s-Heerenberg-Oost en Lengel uit om van 19.30 tot 20 uur aan te schuiven op de vergaderlocatie aan de Antoniustraat 14a in Lengel.

Wilfried wil meer transparante communicatie van raadslid tot inwoner en van inwoner tot raadslid. “Hierdoor komt er meer duidelijkheid over wat inwoners van raadsleden verwachten en wat raadslieden daadwerkelijk kunnen bieden”, vindt hij. Thema’s die hier op dit moment spelen zijn onder andere de bouw van woningen aan de Trambaan in Lengel en op de locatie van de huidige Emmauskerk, die plaats moet maken voor elf woningen in de sociale sector.

Trambaan
“Aan de Trambaan komen veertien rijwoningen, vier twee-onder-één-kapwoningen en vier levensloopbestendige woningen”, weet Wilfried. “Die zijn niet alleen goed voor de leefbaarheid in Lengel, maar zijn ook zeer duurzaam. Er worden bijvoorbeeld dertien luxe MorgenWonen-woningen geplaatst. Die bouwen ze in de fabriek en zetten ze binnen een dag als bouwpakket in elkaar op de bouwplaats.”

Met MorgenWonen zijn er minder transportbewegingen naar en van de bouwplaats, er is minder bouwafval en de bouwplaats is veel compacter. Het resultaat is minder CO2-uitstoot, minder verkeersdruk, een milieubewuster grondstofgebruik en minder hinder voor de omgeving.

“We zijn daarbij blij met de komst van meer levensloopbestendige woningen”, zegt Wilfried. “Mensen worden steeds ouder en moeten thuis blijven wonen. In behandeling is vorig jaar maart een motie ingediend door het CDA, om een blijverslening te introduceren in Montferland, zoals die bij enkele andere gemeenten al tot stand is gekomen.”

Snelheid
Daarnaast is de snelheid op de Antoniusstraat in Lengel een punt van bezorgdheid bij de bewoners. “Ook gezien de bouw van de logistieke terrein aan de Meilandsedijk. En verder speelt natuurlijk de mogelijke komst van een Brede School in ’s-Heerenberg-Oost. Maar mensen kunnen natuurlijk ook over andere onderwerpen die spelen in de omgeving hun vragen en verhalen kwijt tijdens de openbare fractievergadering van het CDA Montferland op 26 juni in ’t Bosman Huus.”

Aanmelden
Zit u met een prangende vraag of wilt u uw verhaal kwijt, neem dan contact op met Wilfried via w.linssen@montferland.info of 06-14262831. De CDA-fractie stelt het op prijs als mensen zich vooraf aanmelden voor de vergadering, zodat er voldoende ruimte en aandacht is voor alle gasten. Spontaan binnenlopen mag echter ook. Na afloop van het vragenhalfuurtje bereidt de fractie zich voor op de komende raadsvergadering. Dit deel van de fractiebijeenkomst is besloten.