Toneelvereniging Ons Genoegen speelt de komedie ‘Lui, luier, luis’

AZEWIJN – Toneelvereniging Ons Genoegen uit Azewijn speelt zaterdag 26 en zondag 27 oktober de komedie ‘Lui, luier, luis’ in het Aschwinhuus. De voorstelling begint beide dagen om 19.30 uur. De zaal is een half uur voor aanvang open.

In ‘Lui, Luier Luis’ is Arie Botje zo lui dat hij voor zichzelf een ziekte heeft bedacht om niet te hoeven werken. Daardoor blijft het gezin Botje echter wel arm. Op een dag komen Dirk-Pieter van der Kets en zijn vrouw Ageeth naast de Botjes wonen. Dirk-Pieter is een door de crisis straatarm geworden zakenman die, ondanks dat hij tegenwoordig zo arm is als een luis, altijd monter en gevat blijft. Arie vertrouwt hem niet, hij denkt dat Dirk-Pieter een ambtenaar is die hem komt controleren.

Dankzij zijn nieuwe buurman komt Arie er wel achter dat hij in het bezit is van een schilderijtje dat wel eens ontstellend duur kan zijn. Zijn dochter Maaike vertelt hem dat zijn vrouw Greet al ruim acht maanden zwanger is. Iets wat hemzelf nog niet eens was opgevallen. Bijgevolg zitten ze al snel in de luiers. Door zijn nieuwe schoonzoon Marvin ontdekt Arie uiteindelijk hoe het werkelijk zit met het schilderijtje.

Kaarten voor de voorstellingen kosten in de voorverkoop 6 euro en aan de kassa in de zaal 7,50 euro. De voorverkoop start veertien dagen voor de uitvoering. Kaarten zijn te bestellen via telefoonnummer 06–22800494.