Thriller Snowden en I, Daniel Blake in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait vrijdag 3 februari de film Snowden. Deze bloedstollende thriller Snowden onthult het ongelooflijke verhaal van Edward Snowden, een voormalig NSA medewerker die duizenden geclassificeerde documenten aan de pers lekt en daarmee een van de meest gezochte personen ter wereld wordt.

Snowden is vrijdagavond te zien in Filmhuis Didam.

Snowden is vrijdagavond te zien in Filmhuis Didam.

Maandag is in het filmhuis I, Daniel Blake te zien. In deze film gaan humor, warmte en wanhoop hand in hand. De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

Beide films beginnen om 20 uur. De entree is 7 euro, vrienden van het filmhuis betalen 5 euro. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is ook toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel. Meer informatie op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.