Thriller en Joods scheidingsdrama in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait vanavond de bloedstollende thriller A Most Wanted Man. Maandag 10 november wordt het Joodse scheidingsdrama Gett, The Divorce Trial Of Viviane Amsalem vertoond.

Gett, The Divorce Trial Of Viviane Amsalem draait maandag 10 november in Filmhuis Didam.

Gett, The Divorce Trial Of Viviane Amsalem draait maandag 10 november in Filmhuis Didam.

In A Most Wanted Man speelt de onlangs overleden Philip Seymour Hoffman een van de hoofdrollen. De film staat onder regie van de Nederlandse regisseur Anton Corbijn. Wanneer de gewonde Tsjetsjeense-Russische Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) Hamburg in vlucht, gaan de alarmbellen af bij de Duitse en Amerikaanse geheime diensten. De man heeft bakken met geld bij zich en probeert te schuilen bij de islamitische gemeenschap van de stad. De autoriteiten doen er alles aan om uit te vinden waar de man zich bevindt. Wanneer advocate Annabel hier achterkomt, besluit ze Issa te helpen, met gevaar voor eigen leven.

In het Joodse scheidingsdrama Gett, The Divorce Trial Of Viviane Amsalem vroeg Viviane Amsalem drie jaar geleden een scheiding aan, maar haar man Elisha weigerde. In Israël kan namelijk enkel de rabbijn de scheiding uitspreken en een huwelijk ontbinden, mits volledige instemming van de man. Zijn starre koppigheid, de vastberaden strijd van Viviane voor haar vrijheid en de dubbelzinnige rol van de rechters bepalen de contouren van een procedure waarbij het tragische grenst aan het absurde, waarbij er over alles een oordeel geveld wordt, behalve over waar het nu eigenlijk om gaat.

Beide films beginnen om 20 uur. De entree bedraagt 6 euro. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.