Thelma en Franse documentaire in Filmhuis Didam

DIDAM – De spannende film Thelma is vrijdag 6 april te zien in Filmhuis Didam. Maandag 9 april staat de Franse documentaire Visages Villages op het programma. Beide films draaien om 20 uur.

Filmhuis Didam draait vrijdagavond de spannende film Thelma.

In Thelma verhuist de verlegen Thelma van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Op een dag is Anja spoorloos verdwenen. Wat is hier aan de hand? De kijker mag het zeggen.

Visages Villages gaat over de 89-jarige regisseur Agnès Varda en de 34-jarige kunstenaar JR. Ze zijn dikke vrienden. Gewapend met een filmcamera en mega fotoprinter op wielen trekken ze van dorp naar dorp om lieve Franse mensen te portretteren. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een lieve roadmovie.

Reserveren voor beide films kan via de website www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open.Facebooktwittergoogle_plus