The Railway Man en Attila Marcel in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam vertoont de komende dagen weer twee films. Vanavond (donderdag) is het waargebeurde The Railway Man te zien, maandag 29 september draait Attila Marcel.

TIn The Railway Man speelt Oscarwinnaar Colin Firth de in 2012 overleden Eric Lomax, een Britse legerofficier die tijdens de Tweede Wereldoorlog als Japanse krijgsgevangene moest werken aan de Birma-spoorlijn. Decennia later besluit Lomax, inmiddels getrouwd met Patti (Nicole Kidman), op zoek te gaan naar zijn martelaars om bevrijd te worden van zijn oorlogsverleden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over Lomax’s ervaringen van voor, tijdens en na de oorlog.

De verlegen Paul, die op 30-jarige leeftijd nog steeds bij zijn twee tantes in Parijs woont, is te zien in de Franse komedie Attila Marcel. Als 2-jarig jongetje maakte hij iets mee dat zo heftig was dat er sindsdien geen woord meer over zijn lippen is gekomen.

Afgesloten van de wereld leeft Paul in een klein appartementje waar hij droomt van een leven als professioneel pianist. Totdat hij zijn buurvrouw Madame Proust leert kennen. Deze excentrieke en grappige vrouw maakt een kruidenthee die onderdrukte herinneringen en gevoelens naar boven kan brengen. Dankzij haar heeft Paul de kans om erachter te komen wat er precies gebeurd is in zijn jeugd.

Beide films draaien om 20 uur. De entree bedraagt 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie over het filmhuis staat op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.