Terrassen in ’s-Heerenberg goed gevuld op tweede pinksterdag

’s-HEERENBERG – Gisteren mocht voor het eerst sinds maanden de horeca weer open. Dat zorgde ook in ’s-Heerenberg voor goed gevulde terrassen. Fotograaf Robin Sommers maakte wat sfeerfoto’s en stuurde ons bovenstaand beeld van één van de medewerkster van Smouzen.

“Alle horecagelegenheden hadden zich goed voorbereid op de nieuwe situatie”, zegt Sommers. “Overal kregen de gasten ook instructies voordat ze plaatsnamen op het terras. Bij kasteelcafé Heeren Dubbel hadden ze zelfs de rode loper uitgelegd.” Tijdens een bezoek aan Heeren Dubbel hebben gasten op verschillende plaatsen de mogelijkheid om hun handen te wassen met desinfectiezeep. Ook zorgen de medewerkers ervoor dat menukaarten, tafels, stoelen, sanitair en overige voorzieningen constant gereinigd worden.

Ook Grandcafé De Snor heeft diverse voorzorgsmaatregelen genomen. Zo wordt er gewerkt met reserveringen, reglementen, looproutes, gezondheidsvragen en een heleboel desinfecterende middelen. “Voordat u op het terras gaat zitten, moet u zich eerst hebben gemeld bij de ‘greeter’”, is te lezen op Facebook. “Hier wordt een gezondheidscontrole uitgevoerd. Pas daarna kunt u (naar vrije keuze) plaatsnemen aan een tafeltje.”

Foto Robin Sommers